به گزارش خبرگزاری مهر، حسین رجب صلاحی اظهار کرد: برنامه احداث ۹۳۰ کیلومتر خط مترویی در ۱۰ شهر کشور با جمعیتی بیش از ۲۰ میلیون نفر در حال انجام میباشد. که از این تعداد، خطوط ۵ شهر تهران، مشهد، شیراز، اصفهان و تبریز به طول ۳۳۸ کیلومتر در حال بهره برداریست که ۵۳ درصد آن در دولتهای یازدهم و دوازدهم محقق شده و ۲۵۰ کیلومتر خط مترویی نیز دردست ساخت و توسعه است.
وی افزود: فرایند ساخت خطوط مترویی، با استفاده از تکنولوژیهای پیشرفته در دست انجام است و در بسیاری از مراحل ساخت خطوط، به خود کفایی و استفاده از توان داخل کشور رسیده ایم.
وی با بیان اینکه هزینه احداث و راه اندازی هر کیلومتر خط مترویی به همراه ناوگان بالغ بر یک هزار میلیارد تومان میباشد، اظهار کرد: دولت تاکنون بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان به حوزه حمل و نقل ریلی درون شهری کشور کمک کرده است و از این مبلغ ۴۰ هزار میلیارد تومان در دولت یازدهم و دوازدهم در قالب انتشار اوراق مالی اسلامی، تسهیلات فاینانس و سایر کمکها، تخصیص یافته است.
معاون امور شهرداریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور در ادامه با اشاره به اینکه در خصوص مزایای سیستم حمل و نقل ریلی درون شهری میتوان به کاهش مصرف سوخت به میزان ۵۰۰ میلیون لیتر در سال اشاره نمود، گفت: نکته مهم حمل و نقل ریلی صرفاً در صرفه جویی در مصرف سوخت و کاهش گازهای گلخانهای نیست، بلکه توسعه این سامانه نقش بسیار مهمی در کاهش زمان سفر، ترافیک و تصادفات شهری دارد.
رجب صلاحی همچنین گفت: در حال حاضر روزانه ۲.۵ میلیون مسافر از طریق خطوط مترویی جابه جا میشوند که پیش بینی میکنیم با تکمیل خطوط مترویی و تأمین واگنهای مورد نیاز، سهم حمل و نقل ریلی از کل سفرهای درون شهری در کلانشهرها از ۷ درصد به ۲۰ درصد افزایش یابد.
وی اضافه کرد: در صورت اتمام عملیات ساخت و بهره برداری از خط مترویی در کلانشهرها، نیازمند تأمین حداقل ۲۵۰۰ دستگاه واگن هستیم که طبق برنامه ششم توسعه، تأمین ۲۰۰۰ دستگاه واگن از طریق وزارت کشور در قالب فاینانس در دستور کار قرار گرفته است.
معاون امور شهرداریهای سازمان شهرداریها و دهیاریهای کشور ادامه داد: در راستای حمایتهای دولت برای توسعه خطوط مترویی، قرارداد تأمین ۳۱۵ دستگاه واگن برای شهرهای اصفهان، شیراز و تبریز، به ارزش ریالی ۹ هزار میلیارد تومان در دست اجراست که در همین دولت ۱۰۰ دستگاه واگن به شهرهای فوق تحویل شده و در حال بهره برداری است.
وی افزود: همچنین برنامه ساخت و تولید ۲۱۵ دستگاه واگن مترویی با تغذیه برق بالاسری از این قرارداد برای اولین بار در کشور، در شرکت توسعه صنایع ریلی ایرانیان (ایریکو) به عنوان یکی از شرکتهای دانش بنیان در دستور کار قرار دارد.
رجب صلاحی اضافه کرد: تولید ۵۰ دستگاه واگن به ارزش ۱,۳۰۰ میلیارد تومان در دست انجام است که منجر به اشتغالزایی ۲۵۰۰ نفر در پروژه شده است.
وی یادآور شد: این کارخانه با مساحت ۱۵۲ هکتار و کارگاههای تولیدی به مساحت ۷۵ هزار متر مربع، قادر به تولید انواع واگنهای ریلی شامل ریل باس، مترویی، تراموا و واگنهای باری میباشد.
نظر شما